Fonden bag The Brain Prize får ny formand – Københavns Universitet

Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi > Nyheder > Nyheder 2013 > Fonden bag The Brain P...

04. juni 2013

Fonden bag The Brain Prize får ny formand

Ny formand

Povl Krogsgaard-Larsen, professor i neuro-medicinalkemi på Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ved Københavns Universitet, indtrådte som ny formand for Fonden for Grete Lundbecks Europæiske Hjerneforskningspris i forbindelse med fondens årsmøde d. 4. juni.

Povl Krogsgaard-Larsen Som formand afløser Povl Krogsgaard-Larsen overlæge, dr.med. Nils Axelsen, som har været drivkraften bag etableringen og opbygningen af Fonden, der årligt uddeler The Brain Prize på 1 mio. € – verdens største personlige hjerneforskningspris.

Fondens direktør, dr.med. Kim Krogsgaard, udtalte: "Jeg glæder mig til samarbejdet med Povl Krogsgaard-Larsen, og vil samtidig takke Nils Axelsen for et godt samarbejde og for hans store indsats i fonden. Som fondens første formand har han stor ære af den anseelse og respekt som The Brain Prize allerede nu nyder i og uden for Danmark."

Povl Krogsgaard-Larsen er medlem af Lundbeckfondens bestyrelse og er tidligere formand for bestyrelsen for Carlsbergfondets direktion og bestyrelse for Carlsberg Ltd. Han har modtaget mange nationale og internationale forskningspriser og er æresdoktor på Louis Pasteur Universitetet i Strasbourg, Uppsala Universitet og Universitetet i Milano.