Institutleder Ole Thastrup fra ILF skal fremover lede børsnoteret biotekselskab – Københavns Universitet

15. december 2017

Institutleder Ole Thastrup fra ILF skal fremover lede børsnoteret biotekselskab

Ole Thastrup ved Aktiedagen Stockholm 17 oktober 2017.

Ole Thastrup siger om sin beslutning:

”Den 24. november 2017 stod jeg med et svært dilemma. Den dag var jeg i Stockholm for at åbne den første handelsdag på Nasdaq børsen for biotekselskabet 2cureX. Efter champagnen var drukket og svimmelheden forsvundet, kunne jeg se, at det ikke var muligt at lede et stort institut på KU og samtidig lede et børsnoteret selskab. Men det er med blødende hjerte, at jeg forlader min stilling på Københavns Universitet, hvor jeg har haft syv fantastiske år – først på det Farmaceutiske og siden på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet”.

Dekan Ulla Wewer har stor forståelse for Ole Thastrups karrierevalg, som er en inspirerende succeshistorie og ønsker Ole held og lykke med selskabet:

”Jeg har været utrolig glad for vores samarbejde og er meget stolt over, hvor stærkt ILF står i dag” siger Ulla Wewer.

Dekanatet har besluttet at konstituere professor Helle Waagepetersen som institutleder per 1.januar 2018.

”Jeg har stor respekt for Helles forskningsmæssige, undervisningsmæssige og personlige egenskaber. Helle nyder stor respekt på ILF og resten af KU – ILF er i sikre hænder”, siger Ole Thastrup om sin afløser.

Dekan Ulla Wewer planlægger at holde afskedsreception for Ole Thastrup i løbet af januar måned 2018.