Professor Sven Frøkjær modtager farmaceutisk guldmedalje – Københavns Universitet

19. april 2018

Professor Sven Frøkjær modtager farmaceutisk guldmedalje

Guldmedalje

Tidligere prodekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, professor Sven Frøkjær, har fået tildelt Danmarks Farmaceutiske Selskabs guldmedalje for sit arbejde og store indflydelse på det farmaceutiske område. Medaljen overrækkes til en person, som har ydet en særlig indsats for farmaceutisk videnskab, uddannelse og praksis.

Danmarks Farmaceutiske Selskab uddeler selskabets guldmedalje til en person, der har gjort en særlig indsats og et flot arbejde for farmaceutisk videnskab, uddannelse og praksis. Denne gang går guldmedaljen til tidligere prodekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, professor Sven Frøkjær.

”Jeg blev selvfølgelig super overrasket og glad. Det er jo en anerkendelse for meget af det, jeg har gjort for det farmaceutiske område. Så det er da dejligt at få værdsættelse fra fagets videnskabelige selskab,” siger Sven Frøkjær om den glædelige overraskelse.

I tildelingen af guldmedaljen har Selskabet fokuseret på Sven Frøkjærs alsidige og indflydelsesrige karriere.

De farmaceutiske videnskaber står stærkt

Som uddannet farmaceut og Ph.d. i fysisk kemi startede han sin karriere hos Novo Nordisk, hvor han blandt andet har beskæftiget sig med biopharmaceutics, drug delivery og præformulering af peptider og proteiner.

Efterfølgende tog han sin stærke forskningsmæssige baggrund fra erhvervslivet med sig til uddannelsesområdet. Som rektor ved Danmarks Farmaceutiske Universitet var han i 2007 med til fusionen med Københavns Universitet, hvor han blev dekan ved Farmaceutisk Fakultet. I 2012 blev Farmaceutisk Fakultet slået sammen med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, hvor han var prodekan indtil september 2016.

”Det, jeg personligt er allermest tilfreds med, når jeg ser tilbage på min karriere inden for det farmaceutiske område, er, at jeg har stået bag fusionerne med KU i første omgang, og efterfølgende med SUND. Jeg er stolt af, at det er gået så godt, som det er. Jeg brænder jo for det farmaceutiske område, så det er en enorm tilfredsstillelse at se, at de farmaceutiske videnskaber står så stærkt og er godt organiserede på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet,” siger Sven Frøkjær.

Stærke udviklingsmuligheder
Desuden har Sven Frøkjær spillet en vigtig rolle i forhold til modernisering af forskningen på det farmaceutiske område, og har således været afgørende for, at Københavns Universitet i dag har stærke forskningsgrupper, der er internationalt anerkendte, og som tiltrækker funding samt de dygtigste kandidater til Ph.d. stipendier.

Han har selv udgivet cirka 130 publikationer inden for det farmaceutiske område, og var i 2002 en af initiativtagerne til at oprette Ph.d.-skolen ”Drug Research Academy”, som i dag stadig er attraktivt for uddannelse af Ph.d.-studerende.

I dag har Sven Frøkjær stadig store forhåbninger for det farmaceutiske områdes fremtid.

”Jeg føler, at det farmaceutiske område har rigtig stærke udviklingsmuligheder, fordi de er placerede i et stærkt lægevidenskabeligt, medicinsk område på et universitet, hvor der er højt til loftet, og hvor der kan tænkes store tanker,” siger han.

Læs mere om Danmarks Farmaceutiske Selskab på deres hjemmeside.