9. marts 2023

Ny institutleder: "Det farmaceutiske område står mit hjerte meget nært"

Professor Dan Stærk
Professor Dan Stærk, ny institutleder for Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi

Hvorfor har du sagt ja til stillingen? 

Fordi det farmaceutiske område altid har stået mig hjerte meget nært. Vi har så mange utroligt dygtige og engagerede medarbejdere og studerende på ILF. I mine øjne er det dem, der er lig med instituttet. De fortjener en Stærk-leder, der med oprigtighed og lydhørhed prioriterer deres fremtidige udvikling. 

Herudover vil jeg gerne i fællesskab med instituttets kreative og opfindsomme studerende og medarbejdere, udvikle de to institutter på PharmaSchool, så de til stadighed kan levere samfundsrelevant forskning, innovation, undervisning og formidling af allerhøjeste kvalitet. 

Hvilke tre ting vil du gerne fokusere på som institutleder på ILF?​

1

Mere ledelse, mindre organisation

Vi skal have en flad og effektiv organisation med klare ansvarsroller og kommunikationsveje. Alle medarbejdere og studerende skal slippes fri, så de får mere tid til at fokusere på de kerneopgaver, de brænder for. 

2

Den grønne omstilling

​Vi skal have bæredygtighed med os organisatorisk, undervisningsmæssigt og forskningsmæssigt. Første trin vil være en LEAF-certificering af alle forsknings- og undervisningslaboratorier. Men vi skal også arbejde mod at få bæredygtighed integreret som en naturlig del af alle vores aktiviteter.

3 
Styrkelse af PharmaSchool 

Strategisk udvikling inden for uddannelse og outreach skal gå hånd i hånd med de to Pharma-institutters strategiske udvikling indenfor forskning og innovation. De to Pharma institutter skal have stærke og klare profiler, der komplementerer hinanden, men som samlet giver ét stærkt fælles Pharma brand. 

Det glæder mig meget, at Dan takkede ja til at stå i spidsen for Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi. Han har et omfattende kendskab til og erfaring med det farmaceutiske område, og så er han dygtig, engageret og fuld af gode ideer. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at instituttet, medarbejderne og de studerende er i gode hænder med ham som institutleder.

Dekan Bente M. Stallknecht

Hvilke udfordringer står instituttet over for, og hvad tænker du om disse?

Jeg vil meget hellere tale om vores mange fantastiske muligheder. F.eks. er der i øjeblikket fokus på det negative ved regeringens uddannelsesreform. Men reformen giver jo unægtelig også en masse muligheder, hvis man tænker lidt ud af boksen. 

Vi skal turde diskutere, om den foreslåede kandidaterhvervsuddannelse er en gylden mulighed for uddannelse af farmaceutiske kandidater med stærke kompetencer i praksisnær klinisk farmaci. Og om den tre-årige kandidatuddannelse kunne være en mulighed for at uddanne stærke specialister i lægemiddelvidenskab. 

Herudover mener jeg, at vi har gode muligheder for - gennem rekruttering af de allerstørste talenter udefra og gennem strategisk samarbejde med eksterne aktører - at positionere os stærkt i kampen om fremtidens eksterne bevillinger til forskning og innovation. 

Så lad os se på muligheder frem for begrænsninger. Lad os få fortalt den positive historie om vores fantastiske institut. 

Emner