Sektion for Medicinalkemisk Forskning

Vi designer, syntetiserer og undersøger molekyler, som binder til receptorer i hjernen og andre sygdomsrelevante proteiner i kroppen.

Formålet med vores forskning er at øge forståelsen – på molekylært niveau – af biologisk vigtige proteiner i kroppen, samt at undersøge forholdet mellem struktur og aktivitet af disse proteiner og deres interaktion med syntetiserede molekyler. Vi fokuserer især på kommunikationssystemer i centralnervesystemet, med henblik på både den normale funktion og sygdomstilstande.

Vi har bred ekspertise indenfor en række kemiske fagområder såsom organisk kemi, computerkemi, peptid- og proteinkemi, samt molekylærbiologi og farmakologi. Vi samarbejder tæt med andre grupper på instituttet, samt eksterne partnere i akademia og farmaceutiske virksomheder, både i Danmark og udlandet.

Sektionsleder

Trond Ulven
Professor
tu@sund.ku.dk
+45 35 33 60 45

Forskningsseminarer

Sektion for Medicinalkemisk Forskning holder fire forskningsseminarer hvert år, hvor ph.d.-studerende ved Københavns Universitet kan optjene ECTS-point ved at indskrive sig i seminarserien som del af deres ph.d.-kursusplan. For mere information om seminarerne, venligst kontakt Anders S. Kristensen – ask@sund.ku.dk