Sektion for Molekylær og Cellulær Farmakologi

Vi fokuserer på en række biokemiske systemer, især dem, der regulerer hjernefunktioner, samt elementer og processer involveret i flere neurologiske sygdomme.

Formålet med vores forskning er at identificere nye angrebspunkter for lægemidler mod neurologiske og psykiatriske lidelser.

Vi studerer blandt andet receptorer, der er vigtige for udviklingen og funktionen af centralnervesystemet og involveret i læring, hukommelse og sygdomme som for eksempel epilepsi og slagtilfælde. Forskningen inkluderer farmakologiske studier for bedre at forstå kognitive funktioner og tilstande såsom smerte og depression.

Endvidere arbejder vi med at fremme forståelsen af energimetabolisme samt de fysiologiske og farmakologiske roller af fedtstoffer i appetitregulering. Vi forsker også på en række proteiner involveret i infektionsmekanismen for retrovirus.

Derudover bidrager vi med udvikling af nye værktøjer – for eksempel assays og fagdisplay med peptider og antistoffer – for at understøtte forskning i epigenetisk relaterede sygdomme (kræft), gigt, diabetes og disses mekanismer.