Kræftmedicin viser lovende resultater – Københavns Universitet

26. juni 2013

Kræftmedicin viser lovende resultater

Kræftmedicin

Så er der godt nyt inden for kræftforskningen: Dansk-amerikansk kræftmedicin viser lovende resultater i de første forsøg på mennesker.

Kræftmedicin G202, der er udviklet i samarbejde mellem danske og amerikanske forskere, viser positiv virkning mod leverkræft i de første forsøg med medicinen på mennesker.

I det netop overståede forsøg var medicinen i stand til at forlænge levetiden markant for leverkræftpatienter, der ikke havde reageret positivt på andre typer kræftbehandling.

Det opmuntrende midtvejsresultat lover godt for fremtiden for den revolutionerende form for behandling til patienter – også med andre former for kræft – som læger har svært ved at kurere i dag.

Resultaterne er for nyligt offentliggjort af biotekvirksomheden GenSpera, der indgår i det videnskabelige samarbjede med forskerne fra både Københavns Universitet og John Hopkins University fra USA.

"Det er en stor nyhed, der har gjort onkologerne (kræftforskerne) rigtig glade. Nu tillader forsøg på fem patienter jo ikke på nogen måde at drage videnskabelige holdbare konklusioner, men det er et meget opmuntrende resultat, at vi har kunnet forlænge livet for kræftpatienter i den terminale fase," fortæller en af opfinderne bag det ny lægemiddel, professor Søren Brøgger Christensen fra Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ved Københavns Universitet.

Læs mere via Videnskab.dk >>