”Instituttet skal være bæredygtigt langt ind i fremtiden.” – Københavns Universitet

Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi > Nyheder > ”Instituttet skal være...

04. oktober 2018

”Instituttet skal være bæredygtigt langt ind i fremtiden.”

Helle Waagepedersen

”Der er ikke nogen tvivl om, at der er meget, som ændrer sig i forskningsverdenen og universitetsverdenen, og jeg tror, at hvis vi skal klare os fremadrettet, så er vi nødt til at tænke os grundigt om og se, om der er nogle ting, vi kan gøre anderledes. Som institutleder er det min pligt at sørge for at få skabt et institut, der er modstandsdygtigt og bæredygtigt langt ind i fremtiden,” fortæller Helle Waagepetersen.

Helle Waagepetersen har altid interesseret sig for ledelse og bliver drevet – både som forsker og leder – af et håb om at kunne gøre en forskel til det bedre. Hun vil gerne rykke Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi på områder som innovation, gavn for samfundet, uddannelse og hele instituttets sammenhængskræft. Det er samtidig vigtigt for hende, at instituttet er et godt sted at arbejde.

”Sammenhængskraften kan blive stærkere, og vi kan godt få en bedre sammenhæng mellem forskning og uddannelse. Vi skal samtidig blive bedre til at sælge os selv og brande os udadtil – både i forhold til vores forskning og uddannelse. Og vi skal være dygtige til at fortælle omverdenen, hvad vi leverer til samfundet både i forhold til uddannelse, forskning og innovation,” siger hun.

Tid til at udvikle det farmaceutiske område
I 2012 fusionerede Det Farmaceutiske Fakultet med SUND, og det var i samme omgang, at Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi blev dannet. De seneste fem år har instituttet og de andre nyoprettede institutter som Institut for Farmaci formentlig haft travlt med at finde deres identitet på SUND. Men nu er det tid til at arbejde tættere sammen og udvikle det farmaceutiske område sammen, mener Helle Waagepetersen.

”Vi skal gøre de farmaceutiske videnskaber som område stærkt for fremtiden og for at kunne gøre det, bliver vi nødt til at gå hånd i hånd. Hvis vi skal tiltrække de dygtigste studerende og forskere, så kræver det et stærkt brand, og det kan vi kun gøre sammen,” siger Helle Waagepetersen, der også ser frem til at arbejde sammen med institutleder ved Institut for Farmaci, Flemming Madsen, for at udvikle og brande det farmaceutiske område.

Helle Waagepetersen, 46, er uddannet cand.pharm. og ph.d. fra Danmarks Farmaceutiske Universitet. Helle Waagepetersen har været på Københavns Universitet siden 2007, hvor hun kom til i forbindelse med, at Danmarks Farmaceutiske Universitet blev en del af Københavns Universitet.

Læs også
Portræt af institutleder på Institut for Farmaci Flemming Madsen: ”Vi skal tiltrække de bedste forskere og studerende”

Af Cecilie Krabbe