SUNDs steder: Glasbroen i Universitetsparken – Københavns Universitet

07. juni 2018

SUNDs steder: Glasbroen i Universitetsparken

Gangbroens udsmykning er udført af kunstneren Ferdinand Ahm Krag, som er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder med tegning, maleri og digital animation. Han søgte at ’bygge bro’ mellem det arkitektoniske udtryk af de to bygninger med en blanding af varme og kolde farver. Desuden var han inspireret af sinuskurven og bølgens bevægelse, fordobling og interferens.

Broens moiré-mønster er ornamenteret med plantemotiver fra forskellige steder i farmaciens historie – fx finder man mistelten, liljekonval, alrunerod, peyotekaktus og mange flere plantearter. Billedet ovenfor viser en mand, der er ved at blive behandlet for bændelorm med et planteekstrakt.

"Glasbroen holder folk tættere forbundet på tværs af bygninger og fagområder, og gør, at alle fra den gamle bygning (den grå til højre, red.) let kan benytte sig af de nye faciliteter på den anden side af broen”, siger bruger af broen og administrator for det farmaceutiske forskeruddannelsesprogram Drug Research Academy, Marianne Wieslander Jørgensen.

Broen kan ses på lang afstand – også af forbipasserende på Nørre Allé og i Fælledparken. Udefra giver glasfacadens forskudte bølgeformer indtryk af, at mønsteret forandrer sig, som man bevæger sig forbi.

Se også