25. oktober 2019

Lundbeckfonden støtter erfarne talenter med 40 millioner kroner

Som en del af støtteprogrammet ”Ascending Investigators” modtager otte forskere på SUND, heriblandt to fra ILF, hver fem millioner kroner til en række projekter.

Pengene er en del af støtteprogrammet ”Ascending Investigators”, som ifølge Lundbeckfonden har til formål ”at støtte etablerede, erfarne og talentfulde sundhedsvidenskabelige forskere, videreudvikle deres karriere og potentielt yde et væsentligt bidrag til sundhedsvidenskaben”.

I alt har fonden uddelt 100 millioner kroner til 20 forskellige forskere og deres projekter, hvoraf otte altså befinder sig på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Se listen over modtagere fra ILF her:

David Gloriam, professor ved ILF
Vil i sit forskningsprojekt arbejde med bivirkninger i medicin. Han vil prøve at afdække mekanismer, som gør det muligt at rette nye lægemidler mod de rigtige signaler i kroppens celler – og dermed reducere forekomsten af bivirkninger fra medicin.

Stephan Pless, lektor ved ILF
Vil undersøge konsekvenser af ændringer i ion-kanaler, som er involveret i kommunikation mellem nerveceller. Blandt andet i forhold til smerter, hjerneblødninger og blodpropper i hjernen.

Læs nyheden og se hele listen over modtagere fra SUND her.