26. september 2023

Petrine Wellendorph udnævnt til Head of Programme for DRA

Professor Petrine Wellendorph
Professor Petrine Wellendorph, Head of Programme for DRA. Kreditering: Fotograf Camilla Schiøler.

Professor Petrine Wellendorph er udnævnt til Head of Programme for Drug Research Academy, en rolle hvor hun kommer til at sætte rammerne for uddannelsen af forskere inden for de farmaceutiske videnskaber de kommende år. Petrine Wellendorph afløser Professor Jukka Rantanen, som har haft stillingen siden 2020.

Hvilke emner inden for ph.d.-området interesserer dig især?

”Den gode vejlederrelation, mentorskab og god forskningspraksis”, fortæller Petrine Wellendorph.

Har du nogle tanker og ideer til hvordan du kunne ønske dig at udvikle DRA programmet, som du gerne vil fortælle om?

”DRA-programmet kører så strygende, og jeg ønsker først og fremmest at værne om det. Jeg kunne godt tænke mig at inspirere de studerende fx med emner som innovation, samarbejde i bred henseende, og betydningen af teamwork.”

Hvad mener du er særlig vigtigt for unge forskere i dag?

”Jeg synes, at der stilles store krav til unge forskere. Der er mange kompetencer, man skal opnå og utroligt mange forventninger at indfri – ikke mindst ens egne. Det er vigtigt ikke at være for hård ved sig selv. Jeg mener, det vigtigste er et miljø, hvor man trives og har et klart tilhørsforhold. Det er vigtigt at være en del af et fællesskab, det kan være ens gruppe, med andre ph.d.-studerende eller fx ved at engagere sig i samarbejder, så man føler at man er en del af noget større.”

Petrine Wellendorph begyndte selv sin egen karriere som forsker i DRA, og hun var faktisk den allerførste ph.d.-studerende i DRA’s program, da hun blev indskrevet i 2002.

Den nye leder af DRA fortæller om sit eget forløb som ph.d.-studerende: 

”Det var en meget positiv oplevelse og jeg har lutter gode minder. Jeg havde en vejleder, Hans Bräuner som udstak en retning, men også gav mig meget frihed og råderum og som samtidig delte min begejstring for forskningen. På den måde fik jeg opbygget noget forsker-selvtillid og selvstændighed. Alt sammen gav det mig et grundlag til at forfølge en akademisk karriere efterfølgende. Jeg prøvede også at være presset under min ph.d. – jeg fik to børn undervejs som forsinkede projektet - men jeg følte altid, at der var opbakning og et fællesskab at høre hjemme i. Så selvom forskning er meget individuel, så følte jeg mig aldrig alene med det. Den følelse har jeg taget med mig.”

Som leder af DRA vil Petrine Wellendorph også være DRA’s officielle repræsentant i ULLA, European University Consortium for Pharmaceutical Sciences, og så kommer hun til at arbejde tæt sammen med MOMED og IVP, to andre ph.d. programmer på SUND.

Emner