16. august 2024

Sammen om et bedre sundhedsvæsen

Pharma forskning

Et stærkt parløb mellem forskere og medarbejdere på Københavns Universitet, Bispebjerg Hospital og Region Hovedstadens Apotek skal undersøge, hvordan sundhedsvæsnet bliver endnu bedre til at møde mennesker i udsatte og sårbare livssituationer.

Portræt af Charlotte Vermehren.
Lektor Charlotte Vermehren er Co-PI på projektet.

Charlotte Vermehren er Co-Pl på projektet, som er støttet af Velux fonden med 5.7 mio. kr. Hun er både lektor i translationel og klinisk farmakologi på ILF og chef for Klinisk farmaci på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Socialt udsatte mennesker bliver alt for ofte tabt i sundhedsvæsnet og modtager ikke den behandling og pleje de har brug for. De oplever stigmatisering og diskrimination, og de dør i gennemsnit 17 år før alle andre. Det er et samfundsproblem, som et nyt projekt vil lave om på.

Sundhedsvæsenet kan blive langt bedre til at forstå og imødekomme denne gruppe mennesker og det er en opgave som Flexklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har arbejdet med siden tilbuddet åbnede i 2021. Flexklinikken hjælper mennesker i sårbare livssituationer og socialt udsatte, der ofte oplever udfordringer i mødet med sundhedsvæsenet.

”Apoteket har siden Flexklinikken åbnede i 2021 spillet en aktiv rolle for at forbedre problematikker omkring medicin til de mennesker, der kommer der. Vi stræber altid efter at møde patienter på deres præmisser, og det er ekstra vigtigt i arbejdet med mennesker i udsatte sociale og psykiske livssituationer. Med det her forskningsprojekt kan vi få en bredderne og dybere forståelse, der gør os bedre rustet til at gøre vores arbejde godt.”, fortæller Charlotte Vermehren.

I projektet skal Charlotte Vermehren ansætte en ph.d.-studerende, der skal undersøge problematikker omkring adherence og uhensigtsmæssige medicineringer.  Hovedfokus vil altså være på om målgruppen tager deres medicin, som de skal og om deres medicin er hensigtsmæssig - om de får den rette medicin til deres diagnoser og symptomer

 

Emner