5. januar 2024

Susan Weng Larsen bliver skoledirektør for PharmaSchool

Pharma Uddannelse

Susan Weng Larsen tiltræder som Head of PharmaSchool d. 1/3 2024.

Susan Weng Larsen.

PharmaSchools nye leder har i den forbindelse svaret på et par spørgsmål.

Fortæl om din egen baggrund og karriere indtil nu

Jeg er uddannet farmaceut fra PharmaSchool, der dengang hed The Royal Danish School of Pharmacy (Danmarks Farmaceutiske Højskole). Min tilknytning til PharmaSchool strækker sig gennem hele min akademiske karriere, hvor jeg siden 2008 har været lektor på Institut for Farmaci.

Jeg har altid været optaget af de studerendes læring og kvaliteten af undervisning og har aktivt bidraget til udvikling og undervisning i flere af vores obligatoriske bachelorkurser. Min interesse for og engagement i udviklingen af vores uddannelser medførte at jeg blev aktiv i instituttets undervisningsudvalg og senere medlem af Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber.

 I løbet af de sidste 8 år har jeg været forperson for Studienævnet, hvor jeg har haft fornøjelsen af at samarbejde og interagere med vores dedikerede studerende, undervisere, studieledere, institut- og fakultetsledere, administrative personale og vores aftagere.

Hvad har din motivation været for at søge stillingen – hvad var det som kaldte på dig?

Jeg brænder for at styrke PharmaSchool og PharmaSchools uddannelser og er motiveret til at fortsætte og udvide mit uddannelsesledelsesarbejde fra en ny position. På PharmaSchool er der en særlig ånd og et fælleskab, hvor ansatte og studerende er engagerede i det farmaceutisk område. På PharmaSchool har vi samlet uddannelse og forskning inden for en meget bred vifte af fagområder hvor lægemidler er vores fælles omdrejningspunkt.

Som PharmaSchool leder får jeg mulighed for at bidrage til strategisk udvikling og branding af PharmaSchools uddannelser og til at sætte en fælles retning for undervisning og uddannelse på vores to institutter, Institut for Farmaci og Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi. Jeg ønsker også at arbejde for og understøtte positive, inspirerende og inkluderende studiemiljøer og arbejdsfællesskaber.

PharmaSchool uddanner jo kandidater med nogle af de mest efterspurgte kompetencer inden for sundhed, medicin, lægemiddelindustri og hospitalsvæsen. Hvad er dine tanker om det?

På PharmaSchool har vi et stærkt samarbejde og løbende dialog med vores aftagere, hvilket er utrolig værdifuldt i udviklingen af vores uddannelser og noget som i høj grad har bidraget til at vores kandidater har de efterspurgte kompetencer. Vores interdisciplinære uddannelser inden for de farmaceutiske videnskaber giver adgang til mange forskellige karrieremuligheder, hvilket også er meget attraktivt for vores studerende. 

Jeg synes, at det er utrolig motiverende og meningsfyldt at vi på PharmaSchool kan bidrage til samfundsudviklingen ved at uddanne kvalificerede og attraktive kandidater som Life Science industrien, sundhedsvæsenet og apotekerne har brug for.

 

Hvordan ser du deres rolle i fremtidens samfund? Hvad er de, vores kandidater kan?

Med en Life Science industri i vækst og et sygehusvæsen under pres ser jeg stort behov for de kernekompetencer vores kandidater har. Vores kandidater er lægemiddeleksperter med et bredt fundament af viden og kompetencer inden for udvikling og anvendelse af lægemidler, som gør dem i stand til at bygge bro mellem forskellige fagområder og til yderligere at specialisere sig inden for de områder fremtidens samfund efterspørger.

Samtidig ser jeg også en verden i forandring hvor færdigheder inden for digitalisering og kunstig intelligens er afgørende. Vores kandidater skal være klar til se potentialet og kunne anvende disse nye teknologier inden for udvikling og anvendelse af lægemidler. Integration af bæredygtighed i den farmaceutiske verden fordrer desuden at vores kandidater udvikler et grønt mindset.

Vi arbejder løbende på at udvikle vores uddannelser så vores kandidater er klædt på til at håndtere de udfordringer der opstår i fremtiden.

 

Emner